web analytics
Meldingen
Alles wissen

Hoe lopen kinderen?

Pagina 1 / 5

Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

In veel discussies over looptechniek claimt met name Pose (en Chi) running dat het een natuurlijke methode is, omdat kinderen van nature zo lopen.

Bij de foto's van de vechtloop (17 juni) zijn veel foto's genomen, ook van de scholierenloop:
hanskeesom.xs4all.nl/foto-event.nl/200706Vechtloop/02%201400-1430/index2.html

Wat mij hier opvalt is dat de kinderen stuiteren, en rechtop lopen. Zie ik dit door een BK-bril, of is het echt zo?

Bij de foto's staan overigens ook volwassene, even doorbladeren totdat de kinderen komen. Opvallend is dat de kinderen over het algemeen in zweeffase zijn gefotografeerd. Erg mooi/leuk om te zien.

Uiteraard met dank aan de vechtloop en de fotograaf....

20 reacties
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

als ik mijn neefjes en nichtjes zie rennen dan zie ik ze ook altijd stuiteren.
Volgens mij landen ze op de voorvoet, zakken iets in op de hak en stuiteren dan snel weer verder. Dat korte grondcontact vind ik ook altijd opvallen.

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Interessant onderwerp Dick.
Je hoort wel eens dat kinderen nog echt natuurlijk en "goed" lopen, maar is dat eigenlijk wel zo? Is "goed" lopen iets dat we bij de geboorte meekrijgen of iets dat we moeten leren? Volgens mij zijn er in Nederland weinig kinderen die van nature echt goed lopen. Baby's die net gaan stappen vallen naar voren en trekken net op tijd de beentjes naar voren om niet te vallen (pose?). Maar al heel snel gaan veel kinderen houterig en op de hakken lopen, waarom? Ik denk dat het o.a. te maken heeft met de (te) stevige schoenen en te weing buiten (op blote voeten?!) spelen/lopen. Een te dikke hak maakt ze al snel haklander. Wat me ook opvalt is dat de meeste kinderen bij de landing heel diep in de heupen zakken, alsof ze hier geen spanning op hebben. Verder zie ik ook een verschil tussen de kleintjes (tot ca. 12 jaar) en de wat oudere kinderen, de kleinste hebben nog dat kinderlijke iets zwabberende maar wel lichtvoetige terwijl de oudere over het algemeen een langere steunfase hebben, uitzondering de beter getrainden die de landing met voorspanning maken en zodoende ook weer snel kunnen doorhalen. Je kan er een complete studie van maken.

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@FK

Een baby moet het lopen (in de betekenis van wandelen) natuurlijk leren. En bij de eerste stapjes gaat dat niet zo vlot. Het duurt echter vaak maar enkele dagen/weken alvorens zo'n peuter goed loopt.

Bij rennen lijkt het een natuurlijk proces. Ik kan me herinneren dat ik als kind kon rennen, zonder dat ik bonkte. Toen ik zo'n 40 jaar later met hardlopen begon, bonkte ik er lustig op los.

Blijkbaar ben ik iets verleerd, of ben ik zwaarder of minder soepel. Nu vereist het trainen en loopscholing voor ik weer soepel kan lopen. Ik meen op de foto's te kunnen zien hoe ik vroeger zelf hard liep. Zonder bonken, zonder na te denken. Schijnbaar een haklanding, maar zonder bonken. Exact wat ik me nu aan (probeer) te leren volgens de BK methode....

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Kinderen lopen energie verslindend!
Het zijn vaak echte billentikkers, zo (overbodig) hoog ze hun voeten/hakken oplichten en bijna tegen hun eigen billen aantrappen.
En mede daarom zijn lange afstanden niet (zo) geschikt voor hen.

Beantwoorden
Pagina 1 / 5
Deel: