web analytics
Meldingen
Alles wissen

Joggers versus hardlopers

Pagina 1 / 10

Berichten: 0
Topic starter
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Dit is een punt van discussie en zal het volgens mij altijd wel blijven. Hoe kijken jullie hier tegen aan? Ben je een hardloper als je een 5 km binnen de 30 minuten kan lopen of binnen de 20 minuten? Of ben je pas een hardloper als je een marathon binnen de 4 uur kan lopen of zelfs 3 uur? En wanneer ben je een jogger?

Is je beeld van een jogger/hardloper afhankelijk van de tijden die je loopt? Zelf heb ik een 5km gelopen in 23 minuten maar noem mezelf zeker nog geen hardloper (maar ook geen jogger). Waar die grens voor mij precies ligt? Met betrekking op de 5km zal dat toch pas zijn bij een tijd onder de 20 minuten op de 5km. Dan vind ik dat je kan spreken van iemand die echt hardloopt.

Jacob

45 reacties
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Natuurlijk is iedereen die hardlopen als sport beoefend een hardloper. Dat kan een beginnende of een gevorderde hardloper zijn.

Er zijn mensen die vinden dat als je minder dan een bepaalde snelheid loopt, je geen hardloper bent. Dat is natuurlijk flauwekul, je bent hardloper als je hardloopt, en dat is duidelijk gedefinieerd: Bij het hardlopen heb je een zweefmoment. Dit is onafhankelijk van de snelheid.

Volgens wikepedia is joggen een vorm van hardlopen. Als je Jogt loop je dus nog steeds hard.

Mensen die de langzamere hardlopers onder ons geen hardloper willen noemen leiden aan een ernstige vorm van haantjes gedrag. Als ik langzaam fiets ben ik nog steeds een fietser, als ik langzaam wandel ben ik nog steeds een wandelaar. Ook als ik niet de vierdaagse wandel...

Waarom dat steeds weer dit gedoe bij hardlopen????

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ Dick, helemaal mee eens. Voor iedereen ligt iedere prestatie anders. Bovendien heb je een duidelijk verschil tussen m/v, met 20 min wordt je ook geen kampioen. 15p/u is een tempo wat mannen vaak makkelijk halen, de snellere vrouwen lopen 12 à 13 p/u. Wij zijn recreatieve hardlopers en geen topatleten, dat wordt je ook niet met een tijd van 20 min. Laat iedereen in zijn/haar waarde. Een houdt eens op met anderen af te kraken. Vergeet niet dat er ook mensen zijn met blessures/beperkingen etc.

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@Dick...klasse antwoord. Had het niet beter kunnen verwoorden!

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anonymous
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dick, fantastisch antwoord! Gelukkig dat er nog mensen zijn die met beide benen op de grond staan:). En Jacob, ik loop als vrouw 26 min en daar word ik echt geen laatste mee.Ik loop nog maar 1 jaar en er zal vast nog wel progressie te boeken zijn maar ik ben er trots op. Wat een ander er van vindt interesseert mij niet. Ik ben er trots op.

Beantwoorden
Pagina 1 / 10
Deel: